Därför bör du löpträna med mobilen

Det finns många fördelar med att ta med mobiltelefonen när du ska löpträna. Många gillar att lyssna på musik under löppasset, men det finns fler anledningar till varför mobilen alltid bör vara med dig. Här kan du läsa mer om varför du bör löpträna med mobilen samt hur du bäst skyddar din telefon.

Lyssna på musik

Att träna med musik kan vara prestationshöjande såväl som avslappnande. En lugn joggingrunda i naturen kan bli extra trevlig med favoritlåtarna i lurarna. Om du tränar intervaller kan det däremot vara bra att välja låtar med ett högt tempo så att de passar den hastighet som du planerar att hålla. För långpassen kan det vara extra bra att ha låtar som ger dig motivation och energi, framförallt om du springer ensam och inte har någon löparkompis som kan pusha dig när det känns tungt.

Skydda mobilen

Det är alltid bra att investera i ett skal som skyddar din telefon från repor och krosskador. Hos Nudient hittar du ett brett sortiment av snygga iPhone 14 Pro skal som skyddar din mobil. Här hittar du även skal till många andra telefoner. Många nya telefoner är dyra och kostar ofta över 10 000 kronor. Att köpa ett iPhone 14 Pro skal är därför en relativt billig försäkring jämfört med att laga telefonen eller köpa en ny. Hos Nudient hittar du dessutom många fina mönster och färger på skalen vilket gör det extra kul. Komplettera gärna skalet med ett skärmskydd. När du är ute och löptränar vet du aldrig vad som kan hända. Om du har otur kan du tappa telefonen eller råka komma åt någon eller något vilket i sin tur kan skada telefonen. Med ett bra skydd minskar du risken att din mobil förstörs under löpturen.

Använd träningsappar

Användningen av träningsappar är ytterligare en anledning till att ta med mobilen under löppasset. Det finns många appar som håller koll på distans, hastighet och annat som är relevant för löpningen. Det gör att du enkelt kan se din utveckling. Många tycker att det är motiverande att använda träningsappar vid löpträning eftersom det går att tydligt bocka av delmål, exempelvis olika sträckor eller tider.

Om olyckan är framme

Sist men inte minst är det viktigt att ha med sig mobilen om det skulle ske en olycka när du är ute och löptränar. Om du eller någon annan gör sig illa är det viktigt att kunna ringa efter hjälp. Det är även viktigt att andra kan nå dig om du är ute på längre träningspass.