Formtoppning

När det kommer till att springa och hålla igång sin träning finns det olika saker som motiverar oss. Vissa tycker att löpningen i sig är så givande att de inte behöver något mer. Andra uppskattar att till exempel ha en tävling att sikta mot. Att ladda upp rätt inför en tävling och bli så bra som möjligt kan vara svårt och därför kommer i den här artikeln några tips.

Träna mindre

Ca 1-3 veckor innan loppet, beroende på hur mycket man tränar kan man börja trappa ned sin träning lite. Detta är som sagt viktigare ju mer man tränare och ju närmare sin gräns man ligger i belastning. Men att träna lite mindre kommer hur som helst att bygga upp ett överskott, kroppen är mindre sliten och har mer att att ta av när det väl är dags för tävling.

Kolhydrater

För alla insatser som sträcker sig mot två timmar eller längre kan det vara bra att ladda med lite extra kolhydrater någon dag före loppet. Det kan handla om att dricka sportdryck eller att helt enkelt äta mer pasta och ris till maten och kommer att göra att man har lite mer energi sent i loppet.